Jump to content
bbh_blocked_dnftl

Най-новата Актуализация на Steam и новите функции в нея.


u3HEHAga

Препоръчан пост

Функцията на Shift+Tab известна още като In-Game Overlay претърпя множество промени в тази актуализация на Steam.Steam получава нова актуализация и носи доста удобни функции за вашите компютърни игри, за да ви позволи да правите повече неща, без да се налага да напускате играта си.


Логото на Steam се показва в играта на заден план.

eXWbDnz.png


Пълната актуализация все още не е активна, но е достъпна чрез Steam Client Beta за тестване. Най-голямата промяна е, че Valve преработва наслагването в играта, което вече ще ви позволи да използвате няколко функции, без да се налага да затваряте играта си. Вече има лента с инструменти, която ви дава достъп до няколко функции като изскачащи прозорци, включително чат с приятели, напредък в постиженията, ръководства, дискусии и вашия браузър. Ще има и опции за персонализиране, които ще ви позволят да изберете коя от тези функции всъщност искате да използвате.

Лентата с инструменти на Steam се показва върху сесията на игрите.

yEzVjat.png

Лентата с инструменти ще може да се персонализира според вашите нужди с много информация, колкото искате да видите, има и Общ преглед на играта, който Valve описва като “one-stop shop” за всяка игра във вашата библиотека. Показва ви неща като постижения, кои приятели също играят играта и ви насочва към новини и ръководства за въпросната игра, всички достъпни чрез изскачащ прозорец. Най-вълнуващо за мен е функцията Notes. Това е място в приложението за записване на бележки и списъци със задачи за игра, което съм сигурен, че ще бъде полезно за повечето потребители на платформата Steam, както и за бързо записване на дадено IP, от нашите админи. Можете също така да закачите всяко от тях, за да бъде видимо, докато играете, с опции за персонализиране за непрозрачност и позиция.

Функцията Steam Notes се показва със списък, който включва kill bad guys, get their loot, sell their loot, и don't die.


z035HxI.png

Въпреки че повечето от тези актуализации са свързани с достъпа до функции, без да се налага да минимизирате играта си, има няколко общи промени, които също идват в Steam като част от актуализацията. Това включва по-малки неща, като рационализиране на менюто за известия само за да ви уведомява, когато нещо ново е на опашка и ви позволява да променяте размерите на миниатюри в диспечера на екранни снимки. В момента няма дата кога тази актуализация ще бъде достъпна за обикновените потребители, ако използвате Steam на Mac или Linux, Valve също казва, че е активирало хардуерно ускорение за стартовия панел на тези операционни системи. Новият клиент вече е достъпен за потребителите на Linux, въпреки че потребителите на Mac ще трябва да изчакат „няколко седмици“, преди тази актуализация да бъде налична.

 

  • Благодаря 1
Link to comment
Сподели другаде

×
×
  • Създай ново...