Jump to content

Как се прави скрийн шот (screenshot)


Aleks

Recommended Posts

1-ви начин: Определяме това, което искаме да снимаме (било то най-добрият Ви резултат в някой сървър, било то рекорда Ви за най-бързо минаване на някоя bhop карта, било то long jump record-а Ви). CS има команда, чрез която може да направите автоматично screenshot без да преминавате през процедурата от втори начин, описан по-долу. Просто е нужно да натиснете F4 (по подразбиране) и снимката ще се запамети в директорията gamedir/cstrike като .jpg файл (ако не се лъжа).

2-ри начин: Отново определяме това, което бихме искали да снимаме. След това натискаме копчето "Print Screen SysRq", намиращо се в горната част на клавиатурата (отдясно на F-копчетата при повечето клавиатури). След това влизаме в някоя програмка за картинки като windows-кият Paint или Irfan View. Даваме Ctrl+V (Paste/Вмъкване) и картинката се появява. След това даваме File->Save As и записваме в желания формат. В .bmp качеството е по-добро отколкото примерно в .jpg, но за сметка на това размерът ще е по-голям. Вие си преценете все пак. :) В .jpg качеството не е кой знае колко по-лошо, затова Ви препоръчвам да записвате в такъв формат. :)

След като сте запаметили картинката, може да я качите в някой сайт-хост за картинки и да дадете линк на приятелите си. :) Пример за това е http://imageshack.us (не е реклама), http://picbg.net (не е реклама) http://pics.data.bg (не е реклама)

Офтопик:
Автор:khalifaa
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...