Jump to content

GunGame неволи/проблеми


BIOHAZARD

Recommended Posts

  Здравейте, настъпи времето, в което трябва да съобщя под формата на тема, че нещо не е наред със сървъра. Не съм софтуерен специалист за да посоча точно какво, нито съм наясно кой какво е добавял или премахвал, но времето което съм прекарал там, ясно ми говори, че промяна има и сякаш не е положителна. Ако бях някакъв компютърен звяр, с удоволствие щях да отделя време и да се занимавам с проблема, но уви не съм.

  Ще започна с най-дразнещия недостатък, а той е именно в ножа. Има нещо бъгнато в тоя нож и когато застанеш до някой, при опит да го заколиш чрез десния бутон на мишката, шанса за успех е далеч под 100%, само замах виждаш. Всеки път варира и е на късмет общо взето. Случвало ми се е три поредни пъти в дадена ситуация да не се получава ритуала и след втората подобна серия ми е идвало да млатя с клавиатурата наред, всичко наоколо :D Подобни изживявания и мисли са ми споделяли и други хора, също така са ме информирали за „решение на проблема”, цаката е да застанеш до врага, да го боднеш веднъж с левия бутон на мишката и веднага след това да натиснеш десния, представяте ли си, побългаряване в мрежата :D освен това не винаги ставало, ама по-добре било :D Все пак си говорим за сървър, където вдигаш левъл след определен брой убийства с огнестрелно оръжие, а след убийство с нож моментално качваш на горе, не е добре така...

  Доста активни потребители на GunGame с неохота се отнасят към вдигането на мерника, когато ти нацелят каската. Преди не беше така и нямаше ядове. Според много хора, това е напълно излишно. 

  Следва лаг-а, определено не липсва виене и рев от страна на играещи. Не че и преди не е имало оплаквания, но сега са повече. 

  И накрая, но не на последно място, това са картите. Няма да е зле малко да се поразнообрази репертоара, че сървъра не е това което беше до преди година-две. Сега не се пълни толкова, големите карти идват в повече, малкото останали в игра излизат, когато няма кой да им смени мап, те нещата вървят едно след друго като тръгнат...

  Общо взето, искрено се надявам, при възможност и добра воля да се обърне малко внимание там, че леко занемарено изглежда положението, а всичко що ври и кипи си го изсипва на админите, които остават в шах на зададените въпроси и обвинения. Отделно, аз много обичам GunGame-a на веригата, даже май съм леко пристрастен и бих се радвал на чиста и лека игра.

  • Харесвам 2
Link to comment
Share on other sites

От кога е (горе-долу) проблема с ножа?

Сигурен ли си, че нищо не си променял по твоето cfg и че не си влизал никъде да играеш освен в тази верига?

До колкото си спомням ти играеш от чужбина (Hornchurch) ?

Задавам ти тези въпроси, защото се опитвам да елиминираме някои въпроси и проблеми, които могат да идват от теб самия.

Един от огромните проблеми от който могат да дойдат такива разминавания в игра е ping/lag/latency/low hardware/OS viruses!

Когато сървъра е наблъскан с такива лагави играчи с кофти щайги е нормално да се разваля играта на всички които имат нормална връзка и машини заради тези лагавите.

Решението което ми идват на ум е едно. То е кардинално и драстично ! Настройва се автокика на 20милисекунди, и всеки играч с latency 20милисекунди + си заминава наритан от сървъра заради калпави нет/връзка/машина. По този начин остават само играчите с читави връзки/машини. Но... колко пък играчи ще останат след такава центровка? ГГ съвсем ще опустее ...

Това с автокик центровката да е 20милисекунди можем да си го позволим само при условие, че сървъра е full 24/7 ...

 

Link to comment
Share on other sites

  Проблема с ножа се появи между пролетта и есента. Ясно си спомням, към края на зимата как цъках от някакъв измислен лаптоп, ползвах смешния интернет на хазяина посредством wifi, сечеше си, но подобни предизвикателства не е имало. След това се изместихме от южен в северен Лондон, купихме си доста приличен, чисто нов стационарен комп, прекарахме си възможно най-добрия интернет само заради цс-а, към 50 паунда му плащаме, за сравнение на скоростта ще добавя, че в бг връзката беше точно 15 мегабита, а тук над 100 и играта върви далеч по-добре, въпреки че пинг-а ни е по-висок. Cfg-то ме съмнява да е проблем, тъй като след всяка инсталация си го добавям с моите настройки и винаги е отметнато "read only". Иначе да, веднъж пробвах един американски гън гейм при липса на потребители в нашия, но като видях що е то масов хак бързо бързо се отказах :D 

  Общо взето държа да подчертая, че не само аз го имам проблема с ножа и когато пропусне да нанесе удар няма лаг или сеч, всичко върви гладко, просто не цели. И други ревнаха, цаките щом тръгнаха да ми обясняват е ясно, че не е само при нас. На един от админите също му се е случвало, не случайно разпитвам хората... Отделно жената редовно играе дъст2 респауна, ножа не е толкова необходим там, но пак си го ползва, един път не се е случило да пропусне, лаг-а там липсва и не забива самия сървър като гън гейм-а. 

Link to comment
Share on other sites

  Ехеееее, от раз въвзвърнах старата си форма :) Супер е, един пропуск не е имало с ножа, винаги цели когато реша да изръчкам някой, получава се ритуал, даже това ми подсказват самите врагове, след като ги видя всички до един като настървени пирани да тичат след мен, хванали и те по едно острие :D 

  Забелязах също така, че оръжията правят с по 10hp от горе, за сега не ми се вижда някой да недоволства, но ще репортна нататък във времето за ефекта :) 

  Радвам се още, че и вип-а е оправен, за което едно огромно евалааа, недостатък е, че вече лесно ме разпознават и основно по мен стрелят, но това си е лично мой проблем, важното е че работи :) 

  За момента играта изглежда доста по-лека, играчите по-раздвижени и бързи някак си и по-приятният ефект е налице. Относно картите, вече съм предложил някои промени, ако бъдат удовлетворени ще е страхотно. Ако има критики по въпроса - няма да се сърдим, ще изслушаме :) 

  Като за финал мога да добавя само едно нещо - благодаря :Laie_73:

  • Харесвам 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...