Jump to content

Подходящи програми за направата на демо


Tenko0

Recommended Posts

Открих един урок, които мисля че ще ти е полезен. [натисни тук]

Но ако искаш да добавиш и ефекти с Sony Vegas.

Преди ми бяха казали програма за обработка на демота, но не и помня името.

Мисля че този урок ще ти е от полза.

Link to comment
Share on other sites

Ами аз всъщност точно това правя. Правя демо, после го правя на кадри и ги събирам с друга програма. Ама е тегаво защото от 30 мин. демо като ти трябват 2-3 момента седиш и зяпаш демото докато дойде момента. Ако го изтърваш почваш от начало crazy .

Link to comment
Share on other sites

Какво правя аз:

1-Пускам си демото с команда "viewdemo name", защото така може да си го превъртам.

2-Записвам си моменти с фрапс(при теб разбрах, че ти засича с нея)

3-Вкарвам всичките ми моменти в SonyVegas и си слагам ефекти(да не се сменят моментите дървено) и музика.

4-След като запиша през SonyVegas, всичко ми излиза с доста по-малка големина от тази на която съм вкарал демотата.

Link to comment
Share on other sites

Така...ето какъв проблем имам с няколко вече изпробвани програми. Пробвах с Фрапс-а както и с Camtasia Studio 8/препоръчват я по форумите/ както и още няква там. Пускам да снима, пускам демото в ЦС и след като спра да снимам и пусна да видя какво е заснело стой и снима само на десктопа. Тоест записан е звука обаче не и геймплея. Ровя из настройките на програмите обаче не намирам нищо свързано с това кое да снима, дали десктопа, дали геймплея на играта. Някакви предложения от къде може да идва този проблем ?

П.П. Сега по чуждите форуми намерих как да оправя проблема. Като събера достатъчно материал за демо ще го пусна да видите как съм се справил с обработката и в тази тема ще опиша подробно кое, как съм направил и с какви програми!

Link to comment
Share on other sites

Ето моя начин:
Щом вече имаш програмата FRAPS, нужна ти е и ето тази супер лека програма WMM.exe (която я имам благодарение на Zangieff)

download ==>7716050r.png в случая ако с FRAPS демото което именувах /asd/ стана с размер 4.27GB.
След обработката на WMM се "смачка" на 122MB. като качеството се запази почти колкото на оригиналния видео файл от FRAPS.
Нищо не ти пречи да опиташ по тоя начин, и ако ти върши работа ....ОК ;)

Начина е следния. Преди да пуснеш CS, трябва да си пуснал програмата fraps но, БЕЗ F9!! Просто я оставяш само пусната. След това си пускаш CS по нормалния начин, после натискаш бутона / ` / за да ти се отвори конзолата за писане в CS. Там пишеш viewdemo, слагаш интервал, след което пишеш името на демото и enter (в показното долу е viewdemo asd) . От командите/бутоните на плеъра във viewdemo можеш да превърташ времето напред/назад, да стопираш, да паузираш итн. С помощта на тези бутони си избираш момента който искаш да изрежеш/отделиш/запишеш от цялото демо и натискаш бутона пауза. После натискаш на клавиатурата бутона F9 за да започне FRAPS да записва. Когато вече си стигнал до края на това което си искал да запишеш, отново натискаш на клавиатурата си бутона F9 за да спре FRAPS да записва. Гасиш CS, намираш видео файла който FRAPS ти е записал, стартираш програмата WMM, в празното бяло поле на екрана на WMM, "влачиш" готовия видео файл който FRAPS бе записал. Същия файл го хващаш и отново го "влачиш" този път до долу в продълговатото поле/лента . Предстои и ти отново да го записваш този видео файл, като от там си избираш с какво качество и каква резолюция желаеш да се формира видеото, но този път записа ще бъде с помощта на WMM. По долу в клипчето подробно се вижда начина и стъпките с които се прави тази операцийка, и крайния продукт излиза с доста задоволително качество ;)

P.S. извинявам се предварително, че CS-а ми е на сектор едишън....

njoY http://vbox7.com/play:dc757f7358 тук нагледно е показано как стават нещата 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...